OP I LYSET

Bygning: Haveforeningshus på Amager
Projekt: Transformation

Størrelse: 110 m2
Byggeår: 2020-2022

Kunde: Familie
Ydelser: Skitseforslag, ansøgning, byggetegninger.

Beskrivelse

Familien ønskede sig mere plads og lys uden at øge byggeprocenten. Tegnestuen foreslog at løfte hele taget, og at give det en helt ny form. I dag har den store stue loft til kip og siddepladser i nye hemse med lys fra kviste og ovenlys. Alle soveværelserne er blevet luftige og lyse. Kun gangen har bevaret sin loftshøjde, men er i dag karakteriseret af synlige bjælker, der bærer hemsene. 

Gennem en grundig skitseproces er formen landet det helt rigtige sted, og huset føles i dag generøst og sammenhængende. Også udefra har huset en ny karakter, men er stadig tydeligt et haveforeningshus, der passer i sin kontekst.

HAVENS MANGE RUM

Bygning: Slægtsgård i Skåne
Projekt: Facader og have

Byggeår: 2016-2020

Kunde: Familie
Ydelser: Strategi, organisering, skitsering, byggetegninger og indretning.

Beskrivelse

I forbindelse med en række ombygninger, ønskede familie sig et mere sammenhængende udtryk på deres slægtsgård, og en plan for havens rum. Tegnestuen sammentænkte derfor tagomlægning, tilbygning og ny entré med havens anvendelse og stemning.

For tre generationer siden blev haven anlagt som en række eventyrlige rum, med små pavillioner, broer og lysninger i de store rodondendroner. Denne stemning skulle fortsætte, og huset selv skulle skabe rum. Resultatet er en stor variation mellem solrige spiseområder, de stille fordybelsesrum, havens produktionsdel og de mange forbindende stier. Alligevel opleves det hele forbundet og sammenhængende, så man frit og umærkeligt kan bevæge sig fra stemning til stemning.

ET HUS TIL HELE LIVET

Bygning: Flerfamiliehus ved Hundested
Projekt: Nybyggeri og landskab

Størrelse: 260 m2
Byggeår: 2022-

Kunde: Privat kunde
Ydelser: Skitseforslag, ansøgning, byggetegninger, fagtilsyn.

Beskrivelse

Vores bygherre ønsker sig et langtidsholdbart og karakterfuldt hus. Der skal være mulighed for at bo som kollektiv, eller som tre familier, som en stor familie, eller som enlig far med to boligenheder til udlejning.

Huset skal bygges som en del af et økofællesskab, skal bygges af bæredygtige materialer og leve op til lavenergiklassen. Det er et imødekommende og stolt hus, placeret ved indgangen til området, et hus hvor man mødes under halvtaget og holder fest i den store hall.

Byggeriet starter i slutningen af 2022.

FAMILIEN SAMLES

Bygning: Slægtsgård i Skåne
Projekt: Ombygning af 1.sal og tag

Byggeår: 2018-2019

Kunde: Familie
Ydelser: Skitseprojekt, arbejdstegninger og tilsyn.

Beskrivelse

To søstre ønskede at flytte sammen på slægtsgården, men manglede gode soveværelser og plads til overnattende børn og børnebørn.

Tegnestuen tegnede en gennemgribende ombygning af 1.salen og taget, med ruminddelinger, et badeværelse, kviste og ovenlysvinduer. 

I dag er 1.salen imødekommende og lys, fælles omkring trappen og privat mod gavlene. De nye vinduer giver smukke kig mod haven, og foldevæggene gør det muligt at se fra gavl til gavl. I stedet for den høje skunk, er der bygget en hylde langs taget, som deler flader og giver plads til mere rod uden det støjer visuelt.

Projektet er udført af lokale håndværkere, med så vidt muligt lokale materialer. 

GÆSTER PÅ ØEN

Bygning: Gæstehus på Vrångö
Projekt: Transformation og indretning

Byggeår: 2019

Kunde: Familie
Ydelser: Skitseprojekt og arbejdstegninger.

Beskrivelse

På Vrångö ved Göteborg, er sæsonerne vigtige. Om sommeren kommer mange besøgende fra hele Europa, for at prøve at bo i skærgården og om vinteren kommer familierne på besøg. Familien ønskede et smukt og imødekommende gæstehus til både udlejning og vinterens mange besøg fra familie og venner.

Tegnestuen tegnede en istandsættelse af et tidligere gæstehus. Der var fokus på behageligt dagslys, privatliv, rolige og enkle materialer, indbyggede løsninger og på en stemning af at være på ferie. Loftet skulle føles som et telt over sengen, lyst, luftigt og helt tæt på skærgårdens vind og sol.

FRA PRODUKTIONSLOKALER TIL MODERNE LÆGEKLINIK

Bygning: Virum Apotek
Projekt: Transformation

Størrelse: 225 m2
Byggeår: 2020-2022

Kunde: Professionel bygherre
Ydelser: Værdisætning, skitsering og dokumentation.

Beskrivelse

Indehaveren af Virum Apotek har indrettet en moderne lægeklinik i baghusets tidligere produktionslokaler, uden at gå på kompromis med bygningens arkitektoniske kvaliteter og bevaringsværdier. Tegnestuen udførte i første omgang en værdisætning af bygningens kvaliteter og udarbejdede et skitseforslag til hvordan bygningen kunne anvendes i overensstemmelse med disse kvaliteter. Nye vinduer er tilpasset den oprindelige fliseinddeling og facadelogik, vægge er placeret så den oprindelige rum-struktur er bevaret og rummene indrettet så bygningskroppenes forskellige arkitektur giver klinikken sin særlige karakter. Tegnestuen har desuden bidraget med tekniske løsninger omkring vinduer og vandafledning, men selve hovedprojektet er varetaget af SEL Arkitekter. LYSNING har efter projektets afslutning dokumenteret arbejderne og opnået ibrugtagningstilladelse.

LYSNING ApS
Kirkegårdsvej 42, st.
2300 København S
kontakt@lysning.dk
CVR: 43073354