VORES FØLSOMME KROPPE

Bygning: Enfamiliehus i Struer
Projekt: Guide til sansefølsom tilpasning
Udført: 2022

Bygherre:
Privat kunde
Vores rolle: Konsulenter med ekspert-viden om sanser og rum.

Vores kunder elsker deres typehus fra 00’erne for de rene linjer og de skønne udsigter til Limfjorden. Parret oplever dog at det er et svært hus at bo i når man, som den ene, oplever sensorisk overbelastning og får langvarige migræner. Store vinduer, hårde flader og åbne forbindelser mellem rum gør det næsten umuligt for dem at være sammen og hver for sig.

I stedet for et færdigt arkitekturprojekt, foreslog tegnestuen en billigere og mere langtidsholdbar løsning: at udarbejde en guide til hvordan parret selv kan indrette sig til et mere sansefølsomt hus, ved at mindske kontraster, skabe tydeligere opdelinger mellem husets rum og ved at arbejde med “sluser” mellem funktioner.

Guiden er udarbejdet, så de får en praktisk forståelse for hvordan kroppen sanser, hvordan lys og lyd bevæger sig og hvordan rummets former og materialer ændrer på oplevelsen. På denne måde bliver guiden både et diagnosticerings-værktøj og en værktøjskasse med løsninger.

I stedet for en færdig, og statisk løsning, har vi forsøgt at give dem muligheden for selv at tilpasse lys- og lydforholdene løbende og til deres egne sanseindtryk. Også når de er ude i verden, eller hvis de en dag flytter fra huset.

Arkitektkontoret LYSNING ApS
Kirkegårdsvej 42, st., 2300 København S
CVR: 43073354