RUM TIL DET HELE

Bygning: Slægtsgård i Skåne
Projekt: Tilbygning
Udført: 2015-2016

Bygherre:
Privat kunde
Ydelser: skitseforslag, ansøgning, konstruktionstegninger, tilsyn

Den nyligt sammenbragte familie havde brug for mere plads til at være sammen, mere plads til hobbyer og mere plads til slægten ved højtider. I første omgang bad de om hjælp til at tegne en ny udestue, men under skitseringsprocessen, blev det klart at tilbygningen havde et vigtigere formål: at skabe en ligeværdig ankomst for alle husets brugere.

Tilbygningen består af en stor stue med brændeovn og kig ned over haven, et højt orangeri mod syd, med håndvask og hylder til planteskole samt en gangforbindelse med rampe til hovedhuset. Tilbygningen er formet og placeret, så det ikke skærmer for dagslys i hovedhuset, og så der opstår gode rum hele vejen rundt om den.

Programmet er bevist åbent og indretningsmulighederne utallige pga de gode dagslysforhold og de overdimensionerede rum. Tilbygningen bruges både til familiesammenkomster, til store kreative projekter og til arbejdsrelatede begivenheder.

Fordi bygningen er placeret i jordniveau, er ankomsten direkte fra forpladsen, haven og gårdrummet, således at også familiens kørestolsbruger kan bevæge frit mellem inde og ude.

Ved at lade projektet vokse frem i samtale med familien, lykkedes det at samle mange behov i en, på én gang kompleks og enkel, tilbygning. En bygning som kun kunne være opstået netop her.

Arkitektkontoret LYSNING ApS
Kirkegårdsvej 42, st., 2300 København S
CVR: 43073354