Strejf af poesi: udstillingsrapsodi

 
‘for evigt i maj’ – maj måneds strejf af poesi“Et kunsterisk crash mellem digt, foto, objekt og rum”Udstillingsrapsodien er et installationsprojekt som blev udarbejdet i samarbejde med designer Nina Lærke og digter–og kunstnerisk leder af Opgang2– Søren Marcussen.

Værkets komposition opstår i et kunstnerisk sammenstød mellem digt, foto, objekt og rum. Det samlede poetiske og billedlige strejf skaber et udtryk som varierer måned for måned, med tidens skiften igennem hele året.

 Strejf af poesi er, siden oktober 2016, en  pågående poesiserie med digte og fotografier på Instagram: strejf.af.poesi.

I 2017 blev digtsamlingen det vi husker er det alt vi har – 70 strejf af poesi, af Søren Marcussen, udgivet på forlaget Boggalleriet.

Udstillingsrapsodi består af fotografier og tekst på transparent folie, akrylplast, samt et ophængningssystem i egetræ.


‘hver en tåre værd’ – marts måneds strejf af poesi

‘sol sorte sang’ – april måneds strejf af poesiUdformningen af ophængningssystemet og-konceptetOphængningskonceptet afspejler digtenes rytmiske islæt–og en nærmest palimpsestisk erindring; flere lag af drømmende toner som strejfer modtageren af værket.

Fotografierne–øjebliksbillederne–og deres arrangement illustrerer og kommenterer digtenes indhold og takt.  

Ophængningssystemets form og funktion opstod paralellt med billedkompositionerne igennem et indledende skitseringsforløb.‘vintertågedis’ – januar måneds strejf af poesi

‘i dine øjne’ – februar måneds strejf af poesi


Et akkord bestående af mange vers – mange dele – mange toner – mange billeder.

Tegnestuen Lysning, KØBENHAVN, DANMARK. CVR:  35060472,
Tlf: +45 60 47 76 43